• I IT-världen finns inga trådar – allt är trådlöst!

  Sladden har snart gjort sitt. Det är en trend som våra kunder kunnat skönja under de senaste 3-4 åren. Om vi tidigare har varit tvungna att motivera för våra kunder varför en trådlös lösning är att föredra är det numera underförstått att det vi levererar är fritt från sladdtrassel.

  Enligt oss på Data Professional kanske det mest revolutionerande som hänt inom IT under senare år. För framtiden är här, tro oss. Trådlös funktionalitet som vi normalt förknippar med Sci-fi-film finns fullt tillgängligt att installera i våra konferensrum. I Data Professionals sortiment ingår exempelvis trådlösa lösningar som känner av när en person äntrar rummet, tänder dess belysning och automatiskt sätter igång teknisk utrustning, för att därefter frågar användaren om vad den önskar att göra.  

  Barco Clickshare förenklar mötesupplevelsen

  Eller ta bara en sådan banbrytande device som Barco ClickShare. Slipp glappande HDMI-uttag som äventyrar din presentation och gör företagsmötena ineffektiva. Med Barco Clickshare kan du med ett simpelt knapptryck (ingen mjukvara behövs) trådlöst dela presentationsmaterial och strömmad video till alla närliggande skärmar i rummet. Barco är utrustad med läppsynk – när du strömmar film via Barco och den uppkopplade linan är instabil känner Barco i realtid av glappet och synkar ljud med läpprörelser.

  Ett trådlöst nätverk underlättar er administration

  Merparten av de trådlösa produkter som Data Professional förmedlar är trådlösa nätverk. Ett produktområde inom sladdfria lösningar som också konstant utvecklas i en rasande takt. Producenter som SOPHOS, HPE Aruba och Ruckus tänjer och utmanar gränserna vid varje ny uppdatering.

  HPE’s Aruba-linje gör det möjligt för en mobilanvändare att på ett ögonblick överblicka hur den byggnad som personen befinner sig i ser ut. Genom att placera ut ett antal checkpoints som kommunicerar med varandra guidas kunder och personal på ett smidigt sätt till rätt mötesrum eller rätt butik i ett köpcentrum.   

  Trött på trassel? Kontakta oss, så kapar vi era kablar!