• Vår story

  Enter upplevelsen! Två decennier som gränsöverskridande IT-leverantör.

  För drygt 20 år sedan startade vi Data Professional som ett personligt postorderföretag. Mycket inom IT har förändrats sedan dess, men vår vision – att IT-produkter ska innebära något mer än att bara välja datorer till företaget – är densamma än i dag. Vi ser IT som en upplevelse och skräddarsyr våra erbjudanden efter våra kunders vitt skilda behov. Det är nämligen upplevelserna tekniken kan bidra till, snarare än tekniken själv, som får en verksamhet att växa.

  Snabba ben och snabba IT-lösningar
  Ända sedan databranschens stenålder (ca 1990) har IT-jättar kämpat med växande köer från kunder i nöd. Kunder som ibland befinner sig hundratals mil bort. Redan från början bestämde vi oss för att gå en annan väg och helhjärtat fokusera på företag i vårt eget närområde. Vi kan Uppsala och Stockholm utan och innan, vet hur verksamheterna vi jobbar mot tänker och har sett det mesta när det kommer till unika förfrågningar om IT-lösningar. Vi är aldrig mer än en timme bort och dessutom kommer vi till dig som kund, istället för tvärtom.

  Den snabba tillgängligheten ger många fördelar. Vid behov kan du exempelvis anlita oss för proaktiv support, som din personliga IT-partner på löpande avtal. Det kan handla om att vi finns hos er på plats under ett par timmar varje månad för att se till att er molntjänst fungerar optimalt, att routrarna är bra och att hårddiskarna inte blir överfyllda. Strejkar skrivaren vet vi självklart också vilka knappar vi ska trycka på.

  Personligare produkter som skapar pengar
  Funderar du på att investera i en projektor till konferensrummet? Vi vet vilka högtalare och vilken knappsats på väggen du ska komplettera med för att verkligen kunna ge en proffsig presentation. En sådan som leder till nya affärer. Kanske vill du bara köpa IT-utrustning som håller länge, så att du slipper lägga tid på datorreparationer och kan ägna dig åt viktigare saker? I dag är Data Professional en komplett IT-leverantör i Uppsala och Stockholm som erbjuder varje tänkbar verksamhet det lilla extra. Vilken klientlösning får det att slå gnistor hos er?

  Välkommen att uppleva en snabbare och tryggare IT-partner!